Valentín: Filmy na rande

Sviatok všetkých zamilovaných nemusí byť len v znamení romantických komédií. Prekvapte svoju lásku filmovým večerom, ušitým presne na mieru.

Chystáte sa na rande s intelektuálom/kou? Prvý a jediný český mumblecore Bohdana Karáska Karel, já a ty je niečo pre vás. Ak holdujete adrenalínu a život skúšate na hrane možností, nevynechajte film o polárnych surferoch Mezi fjordy. Naopak, pre tých, čo majú radšej kávu v príjemnej kaviarni s priateľmi ako polárnu zimu, si môžu svoj dúšok vychutnať pri filme Budúcnosť patrí nám. Ak je váš partner/ka všetko len nie konvenčný typ, pobaví vás filmový úlet Harmony Korina Beach Bum. Ale samozrejme, máme tu aj poctivú romantickú nádielku - francúzsky muzikál Annette, ktorý otváral festival v Cannes. Chystáte sa na rande s človekom, ktorý na tejto planéte vníma aj iné bytosti, než homo sapiens? Pustite si Gundu. Mysteriózna dráma Atoma Egoyana Pokušenie je tu pre tých, čo majú radi napätie a poriadne zapletené vzťahy. Angažované povahy, ktoré horia za spravodlivosť a rovnosť šancí, zaujme iránska Balada o bielej krave či feministicky ladená Paula. Ak sa váš drahý/drahá o film veľmi nezaujíma, zato by rád počúval dobrú hudbu, nevzdávajte to a pustite si dokument Mira Rema Richard Müller: Nespoznaný. A samozrejme máme tu aj generačné vychytávky - Romeo a Júlia po slovensky alias Hanákove Ružové sny či sentimentálnu spomienku na mladosť dnešných 40nikov v kultových Samotároch. Že na rande s filmom nemáte čas? Neveríme... animovaný krátky film o láske a nevere na Noemovej arche SH_T Happens určite stihnete...

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít