Ženy slovenského filmu

Medzinárodný deň žien už dávno nie je len asociáciou k červenému karafiátu, ale pripomienkou ženskej perspektívy, ktorá čoraz zásadnejšie mení tvár spoločenskej, kultúrnej aj politickej scény 21. storočia. Pri tejto príležitosti sme pre vás vybrali 20 žien slovenského filmu, ktoré v posledných rokoch spoluvytvárali podobu našej kinematografie.

Medzinárodný deň žien nás inšpiroval k malému retrospektívnemu obzretiu sa za poslednou dekádou domácej filmovej tvorby. Zostavili sme pre vás výber z hranej, dokumentárnej či animovanej tvorby ženských režisérok. Mená etablovaných tvorkýň sa objavujú po boku mladých nových ženských hlasov, ktoré bezpochyby budú v slovenskom filme ešte rezonovať.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít