Visegrad Film Forum 2022

Visegrad Film Forum je medzinárodné networkingové a edukačné podujatie združujúce filmových študentov a profesionálov. Séria neformálnych prednášok významných hostí z tohto pro­stre­dia umožňuje účastníkom nahliadnuť do filmárskej "kuchyne" a učiť sa od tých najlepších, ktorí určujú svetové trendy v kinematografii.

Po dvojročnej prestávke sa Visegrad Film Forum opäť uskutoční naživo v dňoch 16. – 19. marca 2022 na pôde Filmovej a televíznej fakulty VŠMU a v kine Lumière v Bratislave. Z mnohých zaujímavých hostí spomeňme aspoň hviezdne obsadenie - producenta Jima Starka a majstra zvuku Eddyho Josepha, ktorí spolupracovali so svetovými režisérmi na desiatkach notoricky známych filmov ako Káva a cigarety, La Gomera, Batman, Pink Floyd: The Wall či Casino Royale. VFF predstaví aj študentské projekty partnerských filmových škôl.

Aby ste sa na tento jedinečný program mohli naladiť už teraz, ponúkame vám výber filmov, na ktorých pracovali hostia minulých ročníkov VFF: Agnieszka Holland, Peter Kerekes, kameraman Martin Žiaran, scénograf László Rajk a ďalší.

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít