Symfónia hrôzy II: Prízraky & psychopati

Na tohtoročné dušičky vás na DAFilms čaká dvojitá porcia strašenia! Ako druhý chod sme pre všetkých neurotikov, voyerov, poverčivých divákov a amatérskych detektívov pripravili kolekciu filmov, ktorá otvára temné miesta v duši moderného človeka.

Za moderného muža vedy sa považuje psychiater Eric Price, ktorý prichádza do sídla Winchester za neobyčajným pacientom. Sarah Winchesterová, dedička impéria výrobcu zbraní, hľadá v uhrančivom podaní Helen Mirren odpoveď na otázku, čo si počať s dedičstvom, ktoré okrem hromady peňazí zahŕňa aj zástupy pomstychtivých duchov.

Extrémne podlé a šokujúce boli podľa slov sudcu zločiny jedného z najhorších vrahov v modernej histórii Spojených štátov. Ted Bundy: Diabol s ľudskou tvárou sa dlhé roky úspešne skrýval a vy sa mu môžete dostať na stopu spolu so spevákom Metallicy Jamesom Hetfieldom v úlohe šerifa Haywarda. Naopak severský psychopatický zabijak s prezývkou Zberateľ anjelov na rozdiel od Bundyho svoje vyčíňanie nijako neskrýva a rozohráva otvorenú diabolskú hru so skúsenou vyšetrovateľkou Laurou. V žánri severskej krimi však šťastné konce nečakajme.

Svoje o severe Európy vedia aj americkí študenti, ktorí si vo filme Slnovrat vyrazili na etnografický výlet po „tradičnom“ švédskom vidieku… A zatiaľ čo Ari Aster ukazuje, že riadne strašiť sa dá aj za plného denného svetla, klasika je predsa len klasika – a temný les desí ľudstvo už po stáročia. A to ho ani nemusí obývať Antikrist.

Symfónia hrôzy I.: Nemŕtvi & nesmrteľní

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít