Scéna z filmu Cez palubu!
Scéna z filmu Cez palubu!
Scéna z filmu Cez palubu!
Scéna z filmu Cez palubu!
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Cez palubu!

Réžia
Rok výroby 
2019
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Slovensko
Minutáž
12min 

Krátky nemý animovaný film pre deti sa pohráva s kánonickým príbehom o Arche, v ktorej mal Noe zhromaždiť páry niektorých zvierat, aby ich zachránil pred istým vyhynutím, tvorcovia tu však pridávajú drobný bonus - zvierací pár, ktorý by Noe zachrániť určite nechcel. Tvorí ho škuľavý, spomalený Chameleón s večne vyplazeným jazykom a schopnosťou meniť farby a vypelichaný, plachý, no prekvapivo rýchly Kiwi.

Čo hovoria o filme jeho tvorcovia: "Kiwi a chameleón sú pre nás hrdinovia, ktorí sú jeden bez druhého odkázaní k úplnému fiasku. Spoločne ale môžu dokázať veľké veci, dokonca aj zachrániť celú archu pred stroskotaním. To je tiež podľa nás jedno z posolstiev filmu - povedať deťom práve v dnešnej cieľavedomej dobe, že človek nemusí ovládať všetko, nemusí byť vo všetkom úspešný, že nie je nutné byť dokonalý, rovnako ako nie sú ani naši hrdinovia. Pretože takých ich máme radi - nešikovných, popletených zmätkárov, priťahujúcich maléry, ale tiež nerozlučných kamarátov a bytosti, ktoré si v dôležitých momentoch neváhajú navzájom pomôcť a pomáhať aj svojmu okoliu."

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít