Divácke hlasovanie: Kniha verzus film

Nie vždy sa filmová adaptácia knižnej predlohy podarí a niekedy naopak film predbehne literárne spracovanie. Vybrali sme pre vás adaptácie kníh od súčasných autorov, ale aj od klasikov slovenskej, českej či poľskej literatúry. Je lepšia kniha alebo film? Hlasujte o najvydarenejšie filmové spracovanie.

Prečítate si najskôr knihu a až potom si pozriete film? Alebo zvolíte opačné poradie? Voľbu necháme len a len na vás. V našom letnom špeciáli vám prinášame hneď niekoľko tipov na knihy a ich filmové adaptácie. Pri každom z vybraných filmov môžete hlasovať za najlepšie filmové spracovanie.

Hlasovanie nájdete v profile vybraných filmov. Udelením 5 hviezdičiek víťazí pre vás film, udelením 1 hviezdičky dávate prednosť knižnej predlohe. Zúčastniť hlasovania sa môžete až do 31. augusta.

Zo všetkých hlasujúcich vylosujeme 3 výhercov, ktorí získajú poukážku na nákup do kníhkupectva Artforum v hodnote 30 Eur.

V spolupráci s

  • Artforum

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít