FEBIOFEST Bratislava 2022

FEBIOFEST ostáva verný heslu „zaostrené na dobrý film“ a vo svojom programe ponúkne výber toho najlepšieho tak, aby zaujal publikum od náročných cinefilov, cez divákov, ktorých zaujíma tradičnejšie filmové rozprávanie a veľké filmárske mená až po deti.

Medzinárodný filmový festival FEBIOFEST Bratislava sa po dvoch rokoch opäť vracia do kamenných kín. Od 16. do 22. marca 2022 môžete festival navštíviť v Bratislave a následne poputuje s vybraným programom do takmer 20 kín a filmových klubov po celom Slovensku. Diváci sa môžu tešiť na sekcie – Bez limitov, Film+, Planet Dark, Zrkadlo minulosti aj na súťažnú sekciu krátkych filmov V strede Európy. Tento názov ponesie aj transformovaná sekcia Slovenská filmová krajina. Po novom sa v nej tak budú prezentovať aj filmy z našich susedných krajín – Poľska, Česka, Maďarska, Ukrajiny a Rakúska. Nezabudlo sa ani na detského diváka a Filmový kabinet deťom ponúkne program aj pre malých a mladých filmových nadšencov.

FEBIOFEST Bratislava sa pripája aj k podpore Ukrajiny - do svojho programu zaradil špeciálnu sekciu Ukrajina: v strede Európy. V nej uvedie osem titulov, ktoré reflektujú aktuálne udalosti u našich východných susedov. Výťažok zo vstupného z tejto sekcie a dobrovoľných príspevkov počas festivalu daruje festival na #KtoPomôžeUkrajine.

Na festival sa môžete naladiť už teraz, v našom programovom špeciáli nájdete výber obľúbených titulov dramaturgov festivalu, ktorí sa ohliadli za minulými ročníkmi FEBIOFESTu.

Aktuálne festivalové info a predaj akreditácií TU

Vybrané filmy

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít